Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Hrozivé správy z ďalekej Číny: Pri boji s lesným požiarom zomrelo 19 osôb

 Pri boji s lesným požiarom zomrelo 19 osôb
Pri boji s lesným požiarom zomrelo 19 osôb (Zdroj: SITA/AP/Chinatopix)

S´-ČCHUAN - Devätnásť obetí na životoch si v pondelok vyžiadal lesný požiar v čínskej provincii S'-čchuan. Do oblasti boli poslané stovky požiarnikov a vojakov, aby pomohli v boji so živlom a pri evakuácii miestneho obyvateľstva. S odvolaním sa na miestne úrady a médiá o tom informovala agentúra AP.

Podľa predstaviteľa mesta Si-čchang vypukol požiar v pondelok v poobedňajších hodinách na miestnej farme, pričom v dôsledku prudkého vetra sa rozšíril aj do okolitých hôr. Medzi obeťami je podľa jeho slov jeden sprievodca a 18 požiarnikov. Hoci je zasiahnutá oblasť podľa dostupných informácií relatívne riedko osídlená, ohrozených je podľa miestnych médií niekoľko dedín, škola, závod na výrobu chemikálií, ako aj niekoľko ďalších objektov.

V zasiahnutej oblasti bola nariadená evakuácia a nasadených bolo 300 profesionálnych požiarnikov a 700 vojakov. Podľa oficiálnej tlačovej agentúry Sinchua, by na boj so živlom malo byť z okolitých miest povolaných ďalších 885 požiarnikov so 142 hasičskými automobilmi. Požiar budú monitorovať drony.

Viac o téme: PožiarHasičiČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu