Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Pápež podporil výzvu šéfa OSN na prímerie po celej zemeguli

Pápež
Pápež (Zdroj: SITA/AP/Andrew Medichini)

VATIKÁN - Pápež František v nedeľu podporil výzvu generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa na prímerie vo všetkých konfliktoch odohrávajúcich sa po celej zemeguli, lebo to pomôže spomaliť šírenie nového koronavírusu. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Pápež počas tradičného nedeľného požehnania takisto vyhlásil, že v myšlienkach je s ľuďmi, ktorí sú nútení žiť v skupinách - spomenul predovšetkým domovy starostlivosti o seniorov, vojenské kasárne a väznice. František tiež vyzval na "vytvorenie humanitárnych koridorov na doručenie pomoci, na začatie diplomacie a sústredenie pozornosti na ľudí, ktorí sú vo veľmi rizikových situáciách".

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Pápež hovoril o výzve šéfa OSN Guterresa z tohto týždňa, aby zavládlo celosvetové prímerie, čo nám umožní "spoločne sa sústrediť na skutočný boj za naše životy", na boj proti koronavírusu. František sa prihovoril veriacim, tak ako počas celej krízy s novým koronavírusom, zo svojej súkromnej knižnice v Apoštolskom paláci vo Vatikáne, a nie tradične z okna s výhľadom na vatikánske Námestie svätého Petra. V Taliansku a vo Vatikáne platí núdzový stav, v rámci ktorého je zákaz verejného zhromažďovania.

Viac o téme: PrímerieOSNKoronavírusPápež FrantišekAntónio Guterres
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu