Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Japonsko je podľa premiéra Abeho v kritickej fáze

Šinzó Abe
Šinzó Abe (Zdroj: SITA/AP Photo/Koji Sasahara)

TOKIO - Japonský premiér Šinzó Abe v nedeľu vyhlásil, že jeho krajina je v kritickej fáze pri boji proti šíreniu nákazy novým druhom koronavírusu, nie však v situácii, v ktorej by musela vyhlasovať núdzový stav. Informovala o tom agentúra AP.

Japonsku sa podľa Abeho darí udržiavať zhluky nákazy pod kontrolou starostlivým sledovaním trás infikovania. Táto pôvodná stratégia krajiny sa však teraz dostáva do ťažkostí, keďže dochádza k nárastu počtu nákaz, ktorých pôvod už nemožno vystopovať - čo je skorou známkou infekčnej "explózie".

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Abe pripustil, že keď prípady nákazy prudko vystrelia nahor, "naša stratégia spomaľovania vrcholu infekcií sa okamžite rozpadne". Dodal, že "v súčasnej situácii sa ledva držíme". Japonský premiér zvolal vo štvrtok krízový štáb pre opatrenia proti šíreniu koronavírusu. Zasadal deň po tom, ako guvernérka Tokia Juriko Koikeová po náraste nových prípadov nákazy požiadala obyvateľov metropoly, aby zotrvávali doma.

Japonsko má 2180 potvrdených prípadov vrátane 712 z výletnej lode, ktorá kotvila v karanténe v Jokohame, a v krajine dosiaľ zaznamenali 59 úmrtí, vyplýva z údajov tamojšieho ministerstva zdravotníctva.

Viac o téme: JaponskoKoronavírusŠinzó Abe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu