Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

KORONAVÍRUS V Británii podľahlo vírusu ďalších 181 ľudí, je to najväčší nárast za deň

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Dunham)

LONDÝN - V Spojenom kráľovstve zaznamenali za 24 hodín 181 ďalších úmrtí na ochorenie COVID-19 spôsobené koronavírusom SARS-CoV-2. Ide o najväčší nárast za jeden deň, keď sa celkový počet obetí zvýšil z 578 na 759. Informoval o tom v piatok denník The Guardian.

Podľa britského ministerstva zdravotníctva bolo na koronavírus už testovaných celkovo 113.777 ľudí, z nich 99.198 malo negatívne výsledky a 14.579 pozitívne. Spomínaný denný nárast úmrtí na COVID-19 v Británii (o 31 percent) je v globálnom meradle siedmy najvyšší po Taliansku, Španielsku, Číne, Iráne, Francúzsku a Spojených štátoch.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V Anglicku zomreli pacienti vo veku od 29 do 98 rokov, pričom všetci okrem štyroch vo veku od 82 do 91 rokov mali aj iné závažné zdravotné ťažkosti. V Británii v piatok informovali o svojich pozitívnych testoch na koronavírus premiér Boris Johnson a minister zdravotníctva Matt Hancock. Obaja majú podľa vlastných slov mierne príznaky ochorenia.

 Agentúra Reuters pripomína, že tento týždeň mal pozitívny test na koronavírus aj následník trónu princ Charles, najstarší syn a kráľovnej Alžbety II. Charles má mierne príznaky, jeho zdravotný stav je dobrý a nachádza sa v karanténe vo svojom sídle v Škótsku.

Viac o téme: PandémiaNakazeníVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu