Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Rusko zatvára do 5. apríla všetky zariadenia verejného stravovania

Ruský premiér Michail Mišustin
Ruský premiér Michail Mišustin (Zdroj: SITA/The State Duma, The Federal Assembly of The Russian Federation via AP)

MOSKVA - Ruský premiér Michail Mišustin nariadil regionálnym úradom v celej krajine, aby od 28. marca do 5. apríla pozastavili činnosť firiem v oblasti verejného stravovania. Výnimku dostali tie zariadenia, ktoré sú schopné zabezpečiť rozvoz jedál a nápojov.

Ako informovala agentúra Interfax, Mišustin súčasne vydal nariadenie, že až do 1. júna zostanú uzavreté všetky rekreačné zariadenia, kúpeľné domy, sanatóriá a motely, ako aj detské tábory. Ľuďom, ktorí sa tam momentálne nachádzajú, musí správca objektu vytvoriť podmienky na izoláciu, pričom musí tiež prijať hygienické a epidemiologické opatrenia.

Subjektom Ruskej federácie tiež federálna vláda odporučila, aby do 1. júna pozastavili prevádzku rekreačných zariadení v turistických strediskách. Podľa nariadenia vlády majú regionálne úrady občanom odporučiť, aby obmedzili cestovanie vrátane dovoleniek či turistiky.

Nateraz je v Rusku potvrdených 840 prípadov infekcie koronavírusom: od začiatku minulého týždňa bolo denne zistených 30 až 70 nových prípadov, ale v posledných dvoch dňoch bol nárast vyšší ako 150 ľudí. Chorých ľudí hlásia v 56 regiónoch Ruskej federácie.

Viac o téme: RuskoMoskvaKoronavírusMichail MišustinVerejné stravovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu