Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Poplach v Iráne: Z nápravného zariadenia utiekli viac ako dve desiatky väzňov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

CHORRÁMÁBAD - Z nápravného zariadenia v meste Chorrámábad na západe Iránu utieklo v noci na piatok 23 väzňov, kým sa príslušníci väzenskej stráže pripravovali na amnestiu udelenú pri príležitosti perzského Nového roka. Informovala o tom agentúra AFP.

Podľa tlačovej agentúry IRNA k hromadnému úteku väzňov došlo niekoľko hodín pred začiatkom osláv perzského Nového roka (Novrúz). Agentúra zároveň poprela správy, že stráže počas úteku na väzňov strieľali, pričom uviedla, že tieto informácie pochádzajú z "nespoľahlivých zdrojov" z prostredia "opozičných skupín", ktoré ich zverejnili na Twitteri.

Iránske úrady v stredu vyhlásili, že v rámci novoročnej amnestie má byť prepustených "približne 10.000 väzňov". Cieľom tohto kroku má byť "zníženie počtu väzňov vo svetle citlivej situácie", v ktorej sa krajina nachádza. Vo vyhlásení nie je ani zmienka o pandémii nového koronavírusu, ktorá Irán zasiahla. Podľa oficiálnych údajov si nákaza spôsobená koronavírusom SARS-CoV-2 vyžiadala doposiaľ v Iráne 1433 životov, čím sa islamská republika radí medzi najväčšmi postihnuté krajiny sveta.

Viac o téme: útekVäzenieIránNápravné zariadenieChorrámábad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu