Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Vyhlasoval, že je pozitívny a v obchode líže pečivo, teraz mu hrozí basa!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ÚSTÍ NAD LABEM – Česko eviduje ďalší nepochopiteľný prípad. Mladý muž, ktorý o sebe tvrdil, že má koronavírus, na sociálnej sieti uviedol, že chodí do obchodu olizovať pečivo. Našťastie, muž si všetko iba vymyslel. Za šírenie poplašnej správy si ale môže posedieť v chládku.

Klamal, teraz mu hrozí basa. Reč je o mužovi, ktorý podľa polície na Facebooku napísal: „Mám Corona a najväčšou zábavou je chodiť do supermarketu a jazykom lízať pečivo...“

Šírenia poplašnej správy sa dopustil 33-ročný muž, ktorého polícia v Ústí nad Labem v pondelok večer zadržala a obvinila. O prípade informoval server Novinky.cz.

Čítajte aj: Mladík kašľal policajtovi do tváre: Tvrdil, že je nakazený, podcenili muži zákona situáciu?

Detektívi zistili, že muž je zdravý a nebola u neho zistená nákaza ani iné ochorenie, a preto teraz čelí obvineniu z trestného činu šírenia poplašnej správy. A keďže sa skutku dopustil v čase vyhláseného stavu núdze, hrozí mu až osemročný trest odňatia slobody.

Pečivo.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

„Právna kvalifikácia u niektorých trestných činov v dobe núdzového stavu krajiny je okolnosťou podmieňujúce použitie vyššej trestnej sadzby. Ide napríklad k krádeže, podvody, šírenie poplašnej správy, šírenie nákazlivej ľudskej choroby a ďalšie,“ objasnila policajná hovorkyňa Jana Slámová.

Viac o téme: PolíciaCOVID-19Poplašná správa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu