Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Muž sa posadil do čakárne urgentu: Prišiel som z Talianska! V českej nemocnici sa strhol poplach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

KRNOV – Ľudská hlúposť nemá hraníc. O poplach v českej nemocnici sa postaral muž, ktorý tvrdil, že sa vrátil z Talianska. Dovolenkový raj je totiž ohniskom nového typu koronavírusu v Európe. Až po manévroch, ktoré v nemocnici nastali, sa zistilo, že muž klamal.

Bola streda popoludní. V čakárni urgentného príjmu sa nachádzalo desať pacientov. Aj istý muž si sadol medzi nich. Na situácii by nebolo nič zlé, keby zdravotníkom nepovedal, že pricestoval z Talianska.

Muž preto skončil na infekčnom, pričom časť urgentného príjmu sa musela uzavrieť. „Postupovali sme podľa smerníc, kontaktovali sme epidemiológa a dokonca sme privolali špeciálny tím, ktorý mužovi odobral stery z ústnej dutiny, keďže sme na základe cestovateľskej anamnézy usúdili, že by mohol trpieť infekčným ochorením Covid-19,“ uviedol pre Novinky.cz Bronislav Sedláček z českej Nemocnice Krnov.   

Čítajte aj: KORONAVÍRUS Česku hrozí taliansky scenár! Naši susedia hlásia zlomový prípad nákazy

Čakáreň sa vydezinfikovala, pacienti sa po poučení o riziku presunuli domov. Nemocnica bola v tom čase v spojení s vedením mesta, ktoré však vedelo, o kom je reč. Starosta totiž povedal, že muž bol nedávno v hľadáčiku policajtov.  

Nakoniec rozhodli kamery. „Preto sme kontaktovali majiteľa ubytovacieho zariadenia, kde žije, ktorý nám potvrdil, že muž nikam necestoval. Táto skutočnosť bola podložená i kamerovým záznamom, ktorý si osobne pozrel starosta Krnova,“ informoval hovorca nemocnice Jiří Krušina.

Vedenie nemocnice následne zalarmovalo políciu. Muži zákona páchateľa odviedli na stanicu. Zároveň na neho vedenie nemocnice podalo trestné oznámenie, ktorým sa bude polícia zaoberať. „V súčasnej chvíli policajti zhromažďujú všetky informácie, a preto nebudeme prípad ďalej komentovať,“ povedala policajná hovorkyňa Eva Michalíková. „K správaniu tohto indivídua, bohužiaľ, nemôžem nájsť vhodné slová. Chápem, že niekto môže prísť o prácu a bývanie, ale toto je neospravedlniteľné,“ skonštatoval Sedláček.

Viac o téme: NemocnicaPoplachCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu