Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nový koronavírus sa prvýkrát vyskytol aj v bruselskom sídle NATO

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

BRUSEL - Severoatlantická aliancia v pondelok potvrdila, že sa v radoch jej zamestnancov v bruselskom sídle vyskytol prvý pozitívny prípad výskytu nového typu koronavírusu.

Hovorcovský úrad v správe pre médiá spresnil, že nemenovaný zamestnanec NATO bol pozitívne testovaný na SARS-CoV-2 po tom, ako sa vrátil z dovolenky v severnom Taliansku. Po návrate do Bruselu mal príznaky podobné horúčke a cítil sa zle, následné testy potvrdili prítomnosť koronavírusu. Zamestnanec je v súčasnosti pod dozorom a v domácej izolácii.

Aliancia spresnila, že v priebehu niekoľkých minút od zistenia pozitívneho výsledku testu boli informovaní všetci spolupracovníci nakazeného. Tí zostali pracovať z domu. O potvrdenom prípade boli informovaní aj všetci členovia štábu NATO. Jeden pozitívny prípad Aliancia zaznamenala minulý týždeň aj na svojom veliteľstve v juhobelgickom meste Mons. Išlo takisto o zamestnanca, ktorý sa vrátil z dovolenky v Taliansku.

NATO v záujme zaistenia bezpečnosti personálu a návštevníkov svojho bruselského sídla prijalo preventívne opatrenia na zníženie rizika ďalšieho šírenia infekcie vychádzajúce z pokynov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Patrí medzi ne aj dočasné pozastavenie niektorých pracovných ciest zamestnancov, možnosť personálu pracovať z domu a dočasné pozastavenie skupinových návštev centrály NATO v Bruseli.

Najbližšia väčšia akcia v sídle Aliancie je naplánovaná na 2. a 3. apríla, keď sa bude konať zasadnutie ministrov zahraničných vecí 29 členských krajín NATO.

Viac o téme: NATOBruselBelgickoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu