Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nezákonne vyrábaný alkohol zabil 27 ľudí po fámach, že lieči koronavírus

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Mohammad Ghadamali)

TEHERÁN - Dvadsaťsedem ľudí zomrelo v Iráne na otravu metanolom po tom, ako sa rozšírili fámy, že pitie alkoholu môže pomôcť pri liečbe infekcie novým koronavírusom. Informovala o tom v pondelok tlačová agentúra IRNA.

Po konzumácii nezákonne vyrábaného alkoholu zomrelo v juhozápadnej provincii Chúzestán 20 osôb a sedem ďalších v severnej provincii Alborz. Agentúra AFP pripomína, že pitie alkoholu je v Iráne zakázané s výnimkou pre nemoslimské náboženské menšiny. Miestne médiá pravidelne prinášajú správy o smrteľných prípadoch otravy spôsobenej nezákonne vyrábanou pálenkou.

V Chúzestáne teraz hospitalizovali s otravou 218 ľudí. Hovorca lekárskej univerzity v Ahváze uviedol, že k otravám došlo v dôsledku "fám, že pitie alkoholu môže byť účinné pri liečbe koronavírusu". Zástupca prokurátora v provincii Alborz povedal, že obete vypili metanol, keď ich "pomýlili informácie na internete a mysleli si, že bojujú s koronavírusom a liečia ho". Ak sa však metylalkohol konzumuje vo veľkom množstve, môže spôsobiť slepotu, poškodenie pečene a smrť.

V Iráne doposiaľ ochoreniu COVID-19 spôsobenému koronavírusom SARS-CoV-2 podľahlo 237 ľudí, pričom sa nakazilo 7161 osôb. Irán má po Číne, ktorá je epicentrom šírenia nákazy, najvyšší počet obetí na následky infekcie týmto koronavírusom.

Viac o téme: AlkoholIránKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu