Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dramatický let z Moskvy: Problémy boeingu s vyše 200 ľuďmi na palube, okamžitý návrat

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Dráma na palube lietadla. Ruské dopravné lietadlo typu Boeing-777, ktoré smerovalo z moskovského letiska Šeremetievo do thajskej metropoly Bangkok, sa muselo v piatok núdzovo vrátiť na iné moskovské letisko Vnukovo po tom, ako posádka zistila prasklinu v čelnom skle kokpitu.

Dramatický let. Boeing 777 bol na ceste do Bangkoku, keď si piloti všimli trhlinu v kokpite po prekročení vzdušného priestoru v Kazachstane. Infromovala o tom agentúra TASS odvolávajúc sa na pohotovostné služby.

Lietadlo okmažite otočili späť na letisko v Moskve. Asi 12 minút po poludňajšom čase o 9:00 ráno pristál stroj bezpečne v ruskom hlavnom meste. Na palube bolo 190 cestujúcich a 14 členov posádky.

Lietadlu leteckej spoločnosti Rossija sa podarilo úspešne núdzovo pristáť, informujú tlačové agentúry TASS a RIA Novosti s odvolaním sa na zdroj z prostredia pohotovostných zložiek. "Lietadlo pristálo bez incidentu. Nikto neutrpel zranenia," uviedol zdroj. Podľa záznamu "Flight Radar" malo lietadlo odletieť z Moskvy o 7:30 moskovskéh času, no nakoniec let 25 minút meškal a odletel 7:55 (5.55 h SEČ). 

Po zistení problému sa piloti rozhodli vrátiť do Moskvy a pristáť na Vnukove, kde lietadlo prejde technickou kontrolou. Cestujúci tam môžu prestúpiť na iný spoj. Letisko Šeremetěvo je najdôležitejším medzinárodným letiskom v hlavnom meste Ruska.

 

Viac o téme: LietadloKokpitBoeing 777
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu