Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šialené besnenie ako pomsta za padáka: Muž zabil piatich kolegov, potom obrátil zbraň proti sebe

Na mieste zasahovalo niekoľko zložiek polície Zobraziť galériu (6)
Na mieste zasahovalo niekoľko zložiek polície (Zdroj: SITA/AP Photo/Morry Gash)

MILWAUKEE - Ozbrojený muž zastrelil v stredu popoludní piatich zamestnancov jedného z najznámejších a najväčších amerických pivovarov v meste Milwaukee v americkom štáte Wisconsin. Útočník sa napokon sám zastrelil, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na miestnu políciu.

K hromadnej streľbe došlo v komplexe americko-kanadskej firmy Molson Coors. V tom čase sa v 20 budovách areálu nachádzalo celkovo viac ako 1000 zamestnancov. Podľa správ miestnych médií bol útočník taktiež zamestnancom pivovaru, ktorého však v stredu dopoludnia  prepustili z práce.

Na mieste zasahovalo niekoľko
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Morry Gash)

Polícia uviedla len to, že išlo o 51-ročného obyvateľa Milwaukee. Muž zomrel na následky strelného zranenia, ktoré si zrejme sám spôsobil. Podrobnosti o priebehu streľby ani o motíve útočníka policajti nezverejnili.

Na mieste zasahovalo niekoľko
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Morry Gash)

"Podlý vrah spustil paľbu v závode pivovarníckej spoločnosti Molson Coors, zmaril životy piatich ľudí a niektorých zranil, časť z nich ťažko," povedal americký prezident Donald Trump na tlačovej konferencii v Bielom dome, ktorá bola venovaná šíreniu koronavírusu.

Donald Trump pri tlačovej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

Polícia po útoku celé sídlo spoločnosti uzavrela a vyzvala obyvateľov, aby sa nepohybovali v jeho okolí. Napokon oznámila, že útočník pravdepodobne nemal komplicov a že hrozba pre verejnosť jeho smrťou pominula.

Viac o téme: PivovarStreľbaUSAMilwaukee
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu