Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Moskva podáva pomocnú ruku Washingtonu: Podporí ho pri boji proti terorizmu, tvrdí Putin

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Šéf Kremľa Vladimir Putin vyjadril vo štvrtok vďačnosť Washingtonu za poskytnutie informácií, ktoré pomohli zabrániť teroristickému útoku v Rusku koncom roka 2019. Sľúbil, že Moskva pomôže Washingtonu bojovať proti terorizmu.

Putin na schôdzke s vedením Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) konštatoval, že "vďaka dobre načasovaným informáciám, ktoré poskytol americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI), boli minulý rok 27. decembra v Petrohrade zadržaní dvaja prívrženci Islamského štátu, ktorí plánovali krvavé teroristické útoky na novoročné sviatky".

"Určite sme vďační našim partnerom za túto podporu a za profesionálnu solidaritu v boji proti spoločnej hrozbe. Nepochybne odpovieme v naturáliách," zdôraznil Putin. Ruský líder zdôraznil dôležitosť pestovania spolupráce so zahraničnými kolegami a poznamenal, že "existuje rastúci dopyt po zdrojoch medzinárodnej databázy boja proti terorizmu".

V minulom roku sa k databáze pripojilo sedem špeciálnych služieb zahraničných štátov a jeden osobitný orgán medzinárodnej organizácie, pričom počet žiadostí, najmä od zahraničných partnerov, vzrástol z 10.000 na 26.000, uviedol Putin. Zdôraznil, že takáto spolupráca značne zvyšuje účinnosť celosvetového protiteroristického úsilia. Putin zároveň nariadil FSB, aby pokračovala v aktívnom boji proti terorizmu s podstatnou a koordinačnou úlohou Národného protiteroristického výboru (NAK).

Viac o téme: TerorizmusMoskvaWashingtonVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu