Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Učiteľky hnali škôlkarov na červenú a cez spustené závory: VIDEO Padlo šokujúce rozhodnutie

Na červenú a cez spustené závory.
Na červenú a cez spustené závory. (Zdroj: FB/CZECH PRESS MEDIA)

PRAHA – Tri učiteľky, ktoré v českej metropole viedli deti cez železničné priecestie v čase, keď boli spustené závory, dostali len smiešnu pokutu.

Pražský magistrát rozhodol o pokute pre trojicu učiteliek, ktoré v pražskej mestskej časti Řeporyje viedli deti cez železničné priecestie so spustenými závorami a blikajúcim výstražným svetlom. Informovala o tom televízia Nova.

Súvisiaci článok: Identita učiteliek, ktoré hnali deti cez koľajnice, je odhalená: VIDEO Šokujúce tvrdenia svedkov, ľudia zúria

„Ukončili sme správne konanie a ženy boli právoplatne potrestané finančnou sankciou podľa zákona o cestnej premávke. Nemôžem povedať presnú sumu, ale uvádzam, že maximálna sankcia je podľa zákona 2500 korún (v prepočte okolo 92 eur),“ uviedol hovorca magistrátu Vít Hofman.

Prípadom sa zaoberala aj polícia. Nakoniec sa ukázalo, že ide o učiteľky z materskej škôlky. Z policajného vyšetrovania vzišlo, že nejde o trestný čin. „Z tohto dôvodu tak bola celá vec po konzultácii s dozorujúcim štátnym zástupcom odovzdaná príslušnému štátnemu orgánu k doriešeniu ako podozrenie z priestupku v doprave,“ vysvetlil policajný hovorca Jan Rybanský.

Video z priemyselnej kamery zverejnil Pavel Novotný, starosta Řeporyje. Na videozázname zo začiatku februára je vidieť, ako sa po výstražných svetlách spustia závory, pred nimi zastavia autá a prejde vlak. Krátko nato dorazí materská škôlka v sprievode troch učiteliek, ktoré deti poháňajú priamo pod blikajúcimi svetlami cez železničné priecestie. Skupina potom smeruje na perón, pohyb na videu naznačuje, že sa ponáhľala na vlak. Zábery vtedy nepobúrili iba Čechov, ale i Slovákov.

Viac o téme: VlakPrahaPokutaDetiPriecestieZávoryUčiteľky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu