Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragédia na zjazdovke: Lyžiar v rýchlosti narazil do drevenej bariéry, nikto nebol nablízku

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: pixabay.com)

ISÈRE – Mladý Brit († 26) si šiel zašportovať do lyžiarskeho strediska vo francúzskych Alpách. Na zjazdovke Les Deux Alpes v Isère v pondelok okolo 15.00 popoludní narazil do drevených zábran, ktoré ohraničujú zjazdovku. Nešťastie nikto nevidel.

Patrick Poirot z francúzskej horskej služby (PGHM) uviedol, že hoci mal lyžiar na hlave prilbu, jeho zranenie bolo veľmi vážne a zomrel krátko po príchode záchranárov. Na pokuse o záchranu jeho života sa zúčastnil aj lekár, ktorý bol prevezený k nehode vrtuľníkom, ale už sa mu nepodarilo pacienta resuscitovať. Je to už druhá smrteľná nehoda v tejto sezóne, preto sa v oblasti začalo vyšetrovanie s cieľom preskúmať bezpečnosť snehových bariér v regióne.

Tragédia na zjazdovke: Lyžiar
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Les Deux Alpes)
Koncom decembra utrpelo dievča z Isère († 13) smrteľné zranenia po tom, čo narazilo do zábran na červenej zjazdovke (len pre veľmi dobrých lyžiarov). O dva dni neskôr zomrelo. Minulý mesiac zomrel Edinburčan doktor William Reid († 25), absolvent Harvardu, keď sa zrútil z útesu v Avoriaze vo francúzskych Alpách. Zdravotníci márne bojovali o záchranu jeho života, jeho dlhodobá partnerka, právnička Kirsty Summersová (26) sa len bezmocne prizerala.

Silné drevené zábrany, ktoré sú vo francúzskych lyžiarskych strediskách bežné, sa používajú najmä na to, aby prudký vietor neunášal sneh z kopca a nevytváral záveje.

Viac o téme: DievčaDoktorZjazdovkaPrilbaZábranaBritBariéra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu