Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Robotník odrezal nosník a...VIDEO Štadión, ktorý mal hostiť MS v hokeji, spadol ako domček z karát!

(Zdroj: Twitter/ČT2)

PETROHRAD – Nepochopiteľná tragédia sa odohrala v ruskom Petrohrade. Robotník na streche štadióna nad tribúnou rezal autogénom kovový nosník. Vo chvíli, keď sa mu ho podarilo prerezať, stalo sa niečo desivé, s čím asi nikto nerátal.

Na záberoch z drona vidieť, že sa robotník († 29) snaží z rútiacej sa stavby dobehnúť za svojím kolegom do klietky zavesenej z neďalekého žeriavu. Žiaľ, už sa mu to nepodarilo. Podľa miestneho predstaviteľa ministerstva pre mimoriadne udalosti však ďalší traja pracovníci nehodu prežili. Úrady incident vyšetrujú. „Zrútilo sa 80 percent múrov a strechy. Približná plocha závalu je 25 – 28 tisíc metrov štvorcových,“ uviedlo ministerstvo pre mimoriadne situácie. S demoláciou konštrukcie, hoci riadenou, sa však počas rekonštrukcie počítalo.

Podľa ruského denníka Kommersant sa miestni aktivisti a architekti usilovali o to, aby bol chátrajúci štadión vyhlásený za kultúrnu pamiatku a zabránilo sa tak jeho zbúraniu. Podľa nich šlo o ikonickú stavbu sovietskej neokonštruktivistickej architektúry. Úrady to však odmietli s tvrdením, že štadión z roku 1980 nie je starší ako 40 rokov, čo je podmienkou pre vyhlásenie za kultúrnu pamiatku. Príslušný návrh bolo možné podať najskôr 31. januára, teda v deň, keď sa strecha zrútila.

Štadión SKK Peterburgskij privítal prvých návštevníkov v roku 1980 a konal sa na ňom okrem športových udalostí tiež rad koncertov. V súčasnej chvíli prechádzal rekonštrukciou, pretože mal byť jedným z dejísk majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v roku 2023.

Trestné konanie v súlade s druhou časťou článku 216 Trestného zákona Ruskej federácie (porušenie bezpečnostných pravidiel počas výstavby alebo pri iných prácach, ktoré viedli k úmrtiu osoby) začali vyšetrovatelia IC v Petrohrade neskoro večer 31. januára.

Viac o téme: Strecha ŠtadiónPetrohradAutogénNosníky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu