Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Silné dažde v Brazílii: Počet obetí záplav sa zvýšil na minimálne 46 mŕtvych

(Zdroj: SITA/AP Photo/Alexandre Mota-Futura Press)

BRAZÍLIA - Na najmenej 46 mŕtvych sa v nedeľu zvýšil počet obetí záplav spôsobených silnými dažďami, ktoré od piatka sužujú juhovýchod Brazílie. V dôsledku nepriaznivého počasia muselo opustiť svoje domovy už vyše 25.000 ľudí. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady a médiá.

Väčšinu z úmrtí zaznamenali v brazílskom štáte Minas Gerais vrátane jeho metropole Belo Horizonte. Zmienený štát zažil v priebehu 24 hodín - od piatka do soboty - vôbec najsilnejšie zrážky za ostatných minimálne 110 rokov, respektíve od začiatku zaznamenávania takýchto meraní, informoval brazílsky denník O Globo.

Úrady v Minas Gerais v nedeľu informovali, že v tomto štáte zahynulo už 37 ľudí, zatiaľ čo ďalších 25 je dosiaľ nezvestných. Svoje domovy tam muselo opustiť 17.000 ľudí. Deväť úmrtí hlásili aj zo susedného štátu Espírito Santo, v ktorom bolo pre počasie taktiež presídlených či evakuovaných približne 8000 ľudí. Nezvestné sú tam ďalšie tri osoby.

K tragickým záplavám došlo v Brazílii presne rok po tom, ako v dôsledku silných dažďov došlo k pretrhnutiu zbernej priehrady pri bani na ťažbu železnej rudy pri meste Brumadinho ležiacom taktiež v štáte Minas Gerais. Pri tomto nešťastí, ktoré je považované za jednu z najhorších banských tragédii na svete, zahynulo vyše 250 ľudí.

Viac o téme: ZáplavyObeteSilné daždeBrazília
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu