Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Jiřímu v plameňoch zomreli kamaráti: Jeho matke stislo srdce, mrazivý opis synovho telefonátu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook-Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje)

VEJPRTY - Jiří Meluzín (25) zažil hrôzu, akej sa nechce dožiť nikto z nás. V plameňoch mu umreli kamaráti, ktorí nemali šťastie ako on. Mladíkova matka tvrdí, že po Jiřího telefonáte zostala ako obarená.

Jiřímu sa podarilo vyviaznuť bez zranení. Prišiel však o kamarátov. „Volal mi ráno, bol celý roztrasený, skoro nemohol rozprávať. Hovoril, že tam horelo, že umreli jeho kamaráti, všetci sa poznali,“ opísala rozhovor so synom Monika Linder (42). Jiřího matka pre český Blesk priznáva, že po ňom zostala ako obarená. „Bol to pre mňa šok, hneď som myslela na najhoršie. Bohužiaľ, mám chorý pankreas, tak za ním ani teraz nemôžem ísť,“ doplnila.

Pani Linder sa o syna nemôže starať, lebo chlapec máva agresívne výpady, ktoré nedokáže potlačiť. „Párkrát ma aj napadol, nedá sa to zvládnuť. Bohužiaľ, je chorý,“ dodala žena.

Na mieste sú všetky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: tn.nova.cz)

Druhý najtragickejší požiar v krajine od roku 1990

Požiar vypukol v domove pre osoby so zdravotným postihnutím v českom meste Vejprty v nedeľu (19. januára) o 04:49 ráno. V čase, keď začalo horieť, sa v budove nachádzalo 35 pacientov a traja zamestnanci. Pracovníci pomáhali svojim zverencom dostať sa von na vzduch. Napriek ich snahe su plamene vyžiadali osem obetí na životoch, ďalších tridsať ľudí utrpelo zranenia. Stav dvoch osôb je veľmi vážny, jeden z mužov dokonca bojuje o život.

Jiřímu v plameňoch zomreli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook-Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje)

Čítajte aj: Tragédia v Česku: Hrdina bez hasičskej uniformy! Z plameňov vytiahol 10 ľudí, sám skončil v nemocnici

Dosiaľ nie je známe, za akých okolností k požiaru došlo. Príčinu odhalí vyšetrovanie. Prvotné zistenia hovoria o tom, že plamene vznikli v spoločenskej miestnosti, ale v dobe, keď sa v nej nikto z pacientov nenachádzal.

Starostka mestečka Jitka Gavdunová vyhlásila, že v minulosti chceli chovanci zariadenie zapáliť. „Niečo tam chceli zapáliť,“ povedala Gavdunová pre blesk.cz.

Viac o téme: PožiarVejprty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu