Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dôležité rozhodnutie! Tereze došla trpezlivosť, chystá zmenu, pomohla jej policajtka

Tereza po vynesení rozsudku. Zobraziť galériu (2)
Tereza po vynesení rozsudku. (Zdroj: Profimedia)

LÁHAUR – Tereza z Česka je zatvorená v pakistanskom väzení dva roky. V base skončila po tom, ako ju na letisku v Láhaure chytili s deviatimi kilami tvrdých drog. Európanka trvá na svojej nevine a usiluje sa o obnovenie procesu. Na povrch vyplávala informácia, že sa rozhodla pre dôležitú zmenu.

Sú to už dva roky. Češka Tereza Hlůšková (23) skončila v pakistanskom väzení po tom, ako ju 10. januára 2018 na letisku v Láhaure zadržala polícia. Blondínka mala vo svojom kufri deväť kíl heroínu. Češka sudcov o svojej nevine nepresvedčila. Za pašovanie drog dostala trest odňatia slobody na osem rokov a osem mesiacov.

Čítajte aj: Vianočný zázrak! Tereze vyhovel súd, právnik sa oháňal tým, že to na ňu nastražili colníci

Zničujúci verdikt si vypočula vlani v marci. Tereza sa odvolala, súd však jej námietku začne riešiť tento až rok. Češka tak druhé Vianoce oslávila v pakistanskej base.    

Tereza H. z Českej republiky
Zobraziť galériu (2)
Tereza H. z Českej republiky  (Zdroj: Profiimedia)

Pašeráčka však už nehodlá nič podceniť, a preto sa rozhodla, že po dvoch rokoch zmení právnika. Namiesto Asghara Dogara ju má zastupovať Saifur Rahman, ktorý však nepatrí medzi známych advokátov. Informáciu priniesol portál blesk.cz s tým, že Tereza sa k zúfalému činu odhodlala po konzultácii s policajtkou.

„Tereza pôvodne chcela nového právnika už po odsudzujúcom rozsudku, vybrala si Nasira Afridiho, ktorý sa špecializuje na kriminálne právo, konkrétne drogové delikty. Lenže Afridi je podľa všetkého príliš drahý a Tereza si ho nemôže dovoliť,“ napísal český Blesk.      

Zaujímavosťou je tiež to, že Asghar Dogar vraj ani netuší, že dostane padáka.

Viac o téme: PakistanTerezaDrogyPašovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu