Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vianočný zázrak! Tereze vyhovel súd, právnik sa oháňal tým, že to na ňu nastražili colníci

Tereza H. (22). Zobraziť galériu (3)
Tereza H. (22). (Zdroj: reprofoto/Blesk.cz)

LÁHAUR – Terezino niekoľkomesačné čakanie je na konci. Sudkyňa Allya Nilamová v stredu schválila žiadosť o urýchlené konanie. Hlavné pojednávanie sa uskutoční pár dní pred Vianocami. Rozhodne sa na ňom, či je Češkino odvolanie oprávnené alebo nie.

Dobrá správa z Pakistanu. Češke Tereze Hlůškovej (23), ktorá si v ženskej väznici Kot Lakhpat odpykáva takmer deväťročný trest za pašeráctvo drog, po viac než ôsmich mesiacoch čakania vyhovel súd. Sudkyňa Allya Nilamová totiž schválila žiadosť o urýchlené konanie v Terezinom prípade. Češkin právnik Asghar Dogar sa vraj pred senátom poradne snažil.

Čítajte aj: Heroínová Tereza má nádej na krásne Vianoce: Čaká na zázrak vo väznici

Tereza Hlůšková
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP/K.M. Chaudary)

„Odvolaciemu súdu v Láhaure povedal, že Tereza je úplne nevinná, že nespravila nijaký zločin, ale do falošného prípadu pašovania drog ju namočili colníci. Súd prvej inštancie nemal správne informácie. Modelka Tereza podľa neho už príliš trpí vo väzení,“ opísal pre blesk.cz tamojší novinár Alí Aršád.

Čítajte aj: Kauza pašeráčky Terezy: Zdrvujúca správa, odročili všetky pojednávania, smrť otca!

Dogar bol úspešný. Sudkyňa hlavné pojednávanie ustanovila na 18. decembra. Bude sa rozhodovať, či je odvolanie oprávnené. „Terezino čakanie je na konci,“ dodal pakistanský žurnalista.     

Terezu Hlůškovú z Českej republiky zadržali pakistanskí colníci na letisku v Láhaure vlani 10. januára. V jej kufri bolo objavených takmer 9 kíl heroínu, ktorý bol ukrytý v dvojitom dne jej kufra. Češka od svojho zadržania trvá na svojej nevine. Sudcu o nej ale nepresvedčila. Tamojší súd ju poslal na osem rokov a osem mesiacov do väzby. Rozsudok je neprávoplatný.

Viac o téme: PakistanTerezaDrogyPašovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu