Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zdravotné komplikácie nórskeho kráľa: Haralda V. prijali v nemocnici v Osle

Harald V.
Harald V. (Zdroj: SITA/Heiko Junge/NTB Scanpix via AP, File)

OSLO - Nórskeho kráľa Haralda V. v stredu hospitalizovali v nemocnici v Osle v dôsledku závratu, žiadne vážne ochorenie mu však nediagnostikovali. Oznámil to kráľovský palác, z ktorého vyhlásenia citovala agentúra DPA.

Podľa paláca sa očakáva, že 82-ročný kráľ bude môcť Univerzitnú nemocnicu v Osle opustiť ešte pred víkendom a dva týždne bude práceneschopný. Počas tohto obdobia ho zastúpi jeho syn - korunný princ Haakon. Harald sa stal kráľom v roku 1991.

Pred Vianocami panovník pre vírusovú infekciu zrušil svoju účasť na niekoľkých podujatiach, ale svoj každoročný novoročný príhovor predniesol podľa plánu. V piatok sa zúčastnil na pohrebe bývalého manžela svojej dcéry - princeznej Märthy Louise. Smrť nórskeho spisovateľa Ariho Behna, ktorý spáchal samovraždu, vystavila kráľovskú rodinu obrovskému tlaku.

Kráľ Harald V., bývalý náruživý fajčiar, v roku 2005 podstúpil operáciu srdca a v závere roka 2003 bol operovaný pre rakovinu močového mechúra. Obe operácie boli označené za úspešné. V novembri kráľa nakrátko hospitalizovali v dôsledku infekcie.

Viac o téme: NemocnicaKráľZdravotné komplikácieNórskoOsloHarald V.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu