Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Islandom sa prehnala prudká snehová víchrica: V rieke našli mŕtveho človeka

(Zdroj: Repro foto YouTube/Jan Horák)

REYKJAVÍK - Nezvyčajne prudká snehová víchrica si vyžiadala na Islande život jedného človeka. Polícia informovala v piatok o náleze bezvládneho tela v rieke v odľahlej oblasti na severe krajiny, pričom sa predpokladá, že patrí 16-ročnému chlapcovi, ktorý bol nezvestný od stredy, uviedla tlačová agentúra DPA.

Chlapec s dvojakým, nórsko-islandským občianstvom spadol do rieky a zmizol, keď pomáhal jednému z miestnych farmárov obnoviť prívod elektriny. Od štvrtka po ňom pátralo vyše 200 príslušníkov zásahových zložiek. Polícia oznámila, že o náleze tela informovala aj chlapcovu rodinu v Nórsku.

Snehová víchrica zasiahla v uplynulých dňoch predovšetkým severnú časť Islandu. Niektorí obyvatelia ju označili za najprudšiu za posledných 40 rokov.

Podľa oficiálnych údajov zostalo dočasne bez elektriny vyše 20.000 ľudí. Mnohé rýchlostné cesty boli neprejazdné a zasiahnutým obyvateľom pomáhali dobrovoľníci. Objavili sa videozáznamy, ako ľudia vyslobodzujú kone z veľkých závejov. Islandskému hlavnému mestu Reykjavík sa metelica z veľkej časti vyhla. Situácia v iných regiónoch sa medzičasom o niečo zlepšila, uviedla rozhlasová stanica RÚV.

Viac o téme: IslandSnehová víchrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu