Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Požiar indickej továrne na výrobu batérií: Pri záchrane ľudí zomrel jeden hasič, 18 sa zranilo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

NAÍ DILLÍ - Smrť jedného hasiča a zranenia 18 ďalších si vo štvrtok v indickom hlavnom meste Naí Dillí vyžiadal požiar továrne na výrobu batérií, ktorý spôsobil zrútenie budovy továrne. Informovala o tom agentúra AP.

Hasiči uviedli, že z trosiek budovy v západnej časti Naí Dillí zachránili tri osoby. Na mieste zasahovalo 35 hasičských vozidiel. Uhasenie požiaru zabralo desať hodín. Hasiči oznámili, že 19 z nich pri požiari utrpelo zranenia a jeden z nich neskôr následkom poranení podľahol. Polícia uviedla, že záchranné práce na mieste nešťastia sa skončili.

Požiar vypukol na prízemí budovy továrne, v ktorej v tom čase neboli žiadni robotníci. Hustý dym zaplnil zadnú časť budovy, ktorá sa zrútila. Obsahovala horľavý materiál ako kyselina a plasty, ktoré sa používajú pri výrobe batérií.

Príčinu požiaru polícia vyšetruje. Nedodržiavanie bezpečnostných predpisov je v Indii častou príčinou požiarov. Požiar údajne spôsobený elektrickým skratom si v decembri v Naí Dillí vyžiadal najmenej 43 obetí na životoch.

Viac o téme: PožiarHasičSmrťTováreňNaí Dillí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu