Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Panika v Berlíne: FOTO Polícia evakuovala vianočný trh, kde sa v roku 2016 stal útok

Berlínska polícia evakuovala vianočný trh, ktorý bol pred troma rokmi dejiskom krvavého teroristického útoku. Zobraziť galériu (3)
Berlínska polícia evakuovala vianočný trh, ktorý bol pred troma rokmi dejiskom krvavého teroristického útoku. (Zdroj: SITA/Gregor Fischer/dpa via AP)

BERLÍN - Berlínska polícia v sobotu evakuovala vianočný trh, ktorý bol pred troma rokmi dejiskom krvavého teroristického útoku. Dôvodom je nález podozrivého predmetu, ktorý si vyžaduje preskúmanie. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

"Naši kolegovia momentálne pracujú na námestí Breitscheidplatz, kde sa podľa indícií nachádza podozrivý predmet. Všetci návštevníci vianočného trhu pokojne opustili miesto. Pokračujeme prehľadávaním Pamätného kostola cisára Viliama," uviedla na Twitteri polícia nemeckého hlavného mesta.

Berlínska polícia evakuovala vianočný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Sohn)

Podľa denníka Bild polícia v tejto súvislosti zatkla dvoch mužov zo Sýrie, ktorí majú skúsenosti s výbušninami. Z dôvodu vyšetrovania nezastavujú vlaky na neďalekej železničnej stanici Berlin Zoologischer Garten.

Berlínska polícia evakuovala vianočný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Gregor Fischer/dpa via AP)

Tunisan Anis Amri, ktorý mal väzby na islamských militantov, odcudzeným kamiónom vrazil 19. decembra 2016 do ľudí na námestí Breitscheidplatz, kde sa konal vianočný trh, pričom zabil 12 osôb a zranil desiatky ďalších. Po tom, ako následne utiekol z Nemecka, ho po niekoľkých dňoch pri Miláne zastrelila talianska polícia.

Viac o téme: EvakuáciaPolícia BerlínVianočný trh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu