Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Princa Philipa trápia zdravotné problémy: Skončil v nemocnici!

Britský princ Philip
Britský princ Philip (Zdroj: SITA/AP Photo/Alastair Grant, Pool)

LONDÝN - Princa Philipa, manžela britskej kráľovnej Alžbety II., prijali v piatok z preventívnych dôvodov do nemocnice. Informoval o tom Buckinghamský palác.

Vojvodu z Edinburghu previezli z kráľovského sídla Sandringham v grófstve Norfolk do King Edward VII's Hospital v Londýne v piatok ráno. Nechajú si ho tam na pozorovaní a na preliečení už existujúcich zdravotných problémov. Palác vo vyhlásení uviedol, že sa tak stalo "na základe odporúčaní lekára jeho kráľovskej výsosti".

Predpokladá sa, že princ Philip bude v nemocnici pár dní. Jeho hospitalizácia bola plánovaná a do nemocnice ho neodviezla sanitka, uvádza spravodajský portál BBC. Deväťdesiatosemročný vojvoda sa stiahol z verejného života v auguste 2017. Občas sa však na verejnosti ukáže po boku kráľovnej a ďalších členov kráľovskej rodiny pri rôznych príležitostiach, akými sú napríklad bohoslužby. Naposledy sa princ Philip na verejnosti ukázal na májovej svadbe Lady Gabrielly Windsor, dcéry princa Michaela z Kentu, ktorý je bratrancom kráľovnej.

Viac o téme: NemocnicaAlžbeta II.Princ Philip
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu