Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia zadržala čínsku občianku: Vstúpila do Trumpovho sídla

(Zdroj: TASR/ AP Photo/J. David Ake)

MIAMI - Polícia zadržala čínsku občianku pre nedovolený vstup do sídla amerického prezidenta Donalda Trumpa Mar-a-Lago na Floride. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním na miestne médiá.

"Jing Luovú (56) zadržala ochranka v súkromnom klube a požiadala ju o odchod. Neskôr sa však vrátila a miesto si fotila," uviedol policajný hovorca Michael Ogrodnick vo vyhlásení pre televíznu stanicu NBC 6. Luovej víza podľa vyjadrení polície vypršali. V minulosti bola podľa AFP už viackrát obvinená z podobných priestupkov.

"Nepoznám všetky detaily incidentu," povedal hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Geng Šuang. V čase incidentu bol prezident Trump na zhromaždení v Michigane. V stredisku Mar-a-Lago sa však konalo súkromné podujatie. V marci polícia pre pokus o vstup do Trumpovho sídla zadržala inú čínsku občianku. Našla u nej niekoľko mobilných telefónov a USB kľúč obsahujúci malvér.

Tridsaťriročnú Ju-Ťing Čangovú súd v novembri odsúdil na osem mesiacov odňatia slobody za nedovolený vstup a krivú výpoveď. Trump minulý týždeň na sociálnej sieti Twitter napísal, že v Mar-a-Lago plánuje stráviť nasledujúce dva týždne. Doraziť by mal v piatok. Nedávno tiež vyhlásil, že doňho presúva svoj trvalý pobyt. Stredisko prezýva "zimný Biely dom".

Viac o téme: VstupSídloČínaDonald TrumoJing Luová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu