Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO V Kentucky našli 14 zastrelených koní: Dostali sa von z ohrady

(Zdroj: You Tube/ Charlton)

FRANKFORT - Pri opustenej bani na východe amerického štátu Kentucky našli zastrelených 14 koní. Ich telá ležali rozptýlené na rozsiahlej ploche popri hranici okresov Floyd a Pike. Obyvateľ oblasti v pondelok nahlásil, že našiel niekoľko svojich mŕtvych koní po tom, ako sa dostali von z ohrady. Informoval o tom šerif Floyd County John Hunt.

Zástupcovia jeho kancelárie sa vydali na miesto a našli najmenej 14 mŕtvych koní, ktoré niekto zastrelil. Niektoré patrili k voľne žijúcemu stádu, iné vlastnili miestni obyvatelia. Medzi nimi boli aj dve žriebätá a štyri žrebné kobyly. Polícia si myslí, že o život prišli aj ďalšie kone. "Nedá sa ani predstaviť, ako niekto namieril zbraň na koňa a stlačil spúšť a urobil to niekoľkokrát," povedal Hunt.

Zástupcovia kancelárie šerifa sa vrátia na miesto aj vo štvrtok spolu s veterinárom a odoberú vzorky. Nariadili aj pitvu. Celý prípad pobúril miestnych ľudí. Nezisková organizácia Humane Society of the United States ponúkla odmenu až päťtisíc dolárov (v prepočte zhruba 4500 eur) za informácie, ktoré môžu viesť k identifikácii, zatknutiu a usvedčeniu zodpovedných.

Viac o téme: KoneOhradaZastreliťKentucky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu