Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Deň D sa blíži! Tereza je plná energie a očakávaní, spravila drastické rozhodnutie

Tereza Hlůšková Zobraziť galériu (2)
Tereza Hlůšková (Zdroj: FB/Teraza H., Geo News)

LÁHAUR – Češka Tereza (23) po pomaly dvoch rokoch strávených v Pakistane dúfa, že tieto Vianoce už oslávi doma. Pozitívnu myseľ má vďaka blížiacemu sa súdu, ktorý v zrýchlenom konaní prejedná jej odvolanie proti rozsudku, ktorým ju poslali na skoro deväť rokov do basy. Vlna optimizmu jej navyše dodala odhodlanie splniť si predsavzatie, ktoré dlho odkladala.

Tereza sedí v ženskej väznici Kot Lakhpat. Odpykáva si takmer deväťročný trest za pašeráctvo drog. Po viac než ôsmich mesiacoch čakania jej vyhovel súd. Sudkyňa Allya Nilamová totiž schválila žiadosť o urýchlené konanie v Terezinom prípade. Súd sa má konať 18. decembra. Podľa pakistanského novinára Alího Aršáda ju nádej na lepšiu budúcnosť naplnila energiou, čo šlo ruka v ruke s drastickým rozhodnutím.  

Než si Tereza vypočula rozsudok, všade navôkol rozdávala úsmevy.
Zobraziť galériu (2)
Než si Tereza vypočula rozsudok, všade navôkol rozdávala úsmevy.  (Zdroj: TASR/AP/K.M. Chaudary)

Čítajte aj: Heroínová Tereza má nádej na krásne Vianoce: Čaká na zázrak vo väznici

„Podľa zdroja z väznice sa Tereza rozhodla, že schudne. Pri poslednom vážení mala 63 kíl, ale mieni to znížiť na 54 kíl,“ prezradil novinár. Pravdou však je, že možnosti diéty sú v pakistanskej base obmedzené. Češka podľa Aršáda aspoň zvýšila príjem tekutín a starostlivo si vyberá, čo bude jesť. Začala aj pravidelne cvičiť. „Tereza vynakladá veľké úsilie, aby vyzerala pekne a upravene,“ dodal žurnalista.    

Terezu Hlůškovú z Českej republiky zadržali pakistanskí colníci na letisku v Láhaure vlani 10. januára. V jej kufri bolo objavených takmer 9 kíl heroínu, ktorý bol ukrytý v dvojitom dne jej kufra. Češka od svojho zadržania trvá na svojej nevine. Sudcu o nej ale nepresvedčila. Tamojší súd ju poslal na osem rokov a osem mesiacov do väzby. Rozsudok je neprávoplatný.

Viac o téme: PakistanTerezaDrogyPašovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu