Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Cestujúci mrzli na palube lietadla ČSA

PRAHA - Bez klimatizácie sa podľa serveru iDnes.cz ocitlo viac než osemdesiat pasažierov, ktorí 24. novembra leteli s ČSA na linke Oslo-Praha. Klimatizácia prestala fungovať krátko po štarte a lietadlo preto muselo núdzovo pristáť, napísal server.

"Dvadsať minút po štarte sme začali cítiť strašnú zimu a zrazu bolo vidieť, ako sa z klimatizácie šíri do priestoru lietadla hmla," popísal serveru poruchu jeden z cestujúcich.

Piloti si vybrali na núdzové pristátie najbližšie letisko v dánskej metropole Kodaň, kam to trvalo zhruba 20 minút. Do pristátia muselo osemdesiat ľudí na palube vydržať zimu, nikomu z pasažierov sa našťastie nič nestalo. Ranný let z Osla sa ale nakoniec pretiahol až do večera, ľudia čakali na náhradný spoj.

Hovorkyňa Českých aerolínií Daniela Hupáková nepríjemnú udalosť potvrdila. "Klimatizáciu zablokovala porucha na záložnom elektrickom systéme lietadla," povedala serveru. Technici prehľadali stroj priamo na letisku v Kodani a závadu opravili. Po oprave bol stroj opäť k dispozííci, napísal iDnes.cz.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu