Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Koala Lewis chytila svojím únikom z ohnivého pekla za srdce svet: Teraz prišla zdrvujúca správa

(Zdroj: YouTube/it)

SYDNEY - Austrálčanka Toni Dohertyová sa bez rozmýšľania vrhla do horiaceho bušu, kde malá koala kričala o pomoc. Príbeh ženy, ktorá riskovala vlastný život, aby z horiaceho lesa zachránila vážne zranené a vystrašené zviera, je už na konci. Žiaľ, nie je to happyend.

Video, na ktorom si vyzliekla košeľu, aby do nej zahalila popálenú koalu predierajúcu sa horiacim lesom, sa veľmi rýchlo rozšírilo na sociálnych sieťach. Toni s manželom previezli ubolenú koalu do stanice veterinárnej pomoci a dúfali, že sa z toho dostane. Rozsiahle požiare v Austrálii však tento rok zranili množstvo zvierat, ktorým už nebolo pomoci. Koala Lewis tiež utrpela v horiacom buši ťažké popáleniny, ktoré sa nehojili. Mala naozaj veľké bolesti a veterinári sa preto rozhodli ju uspať, aby už viac netrpela.„Naším hlavným cieľom je blaho zvierat, a preto sme sa museli takto rozhodnúť," uviedli veterinári z Port Macquarie Koala Hospital potom, čo sa stav popáleného Lewisa cez noc ešte zhoršil. Jeho záchrankyňa sa s ním ešte pred uspaním rozlúčila. „Boli sme za ním a je nám z toho veľmi smutno. Dúfali sme, že sa z toho dostane. Chápeme však, že jeho zranenia boli vážne a bolestivé,“ uviedol Peter Doherty, manžel Toni Dohertyovej.

Podľa odhadov zahynulo pri požiaroch v Austrálii už okolo tisíc medvedíkov koala a vedci sa po tejto tragédii vážne obávajú o prežitie tohto druhu.

Viac o téme: VodaPožiarSmrťPopáleninyAustráliaToniKoala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu