Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Už ho majú! Rakúska policajná jednotka Cobra zadržala člena gangu vytŕhačov bankomatov, je ním Slovák

Zobraziť galériu (2)

VIEDEŇ – Dolnorakúska polícia vo štvrtok zatkla člena gangu, ktorý sa špecializoval na vytrhávanie bankomatov zo stien budov. Vedenie krajskej polície Dolného Rakúska zatiaľ „z trestnoprávnych dôvodov“ túto informáciu nepotvrdilo. Slová je spolupáchateľom vyše desiatich podobných trestných činov.

Podľa portálu Vienna.at dolapila elitná jednotka Cobra vo Viedni Slováka, ktorý je spolupáchateľom vyše desiatich podobných trestných činov. Sérioví zločinci sa zamerali hlavne na bankomaty vo vstupných halách supermarketov v Dolnom Rakúsku. Podozrivé osoby konali mimoriadne brutálne. Aby zakryli svoje stopy, podpálili miesta činu alebo aj auto, ktoré na násilný čin použili – ako po vyhodení bankomatu do vzduchu vo Wiener Neustadte. A potom sa hrali s policajtmi na naháňačku. 

Už ho majú! Rakúska
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)
Po rovnakom trestnom čine v Guntramsdorfe (časť Mödling) narážali do policajných áut a pokúsili sa vytlačiť policajtov z ulice.

Unikajúci páchatelia rozsypali po ulici kovové hroty, takzvané vranie nohy, aby prepichli pneumatiky potenciálnych prenasledovateľov. Vyšetrovanie týchto prípadov teda dostalo krycí názov „Operácia Vrana“. Minimálne po jednom podozrivom sa ešte stále pátra.
 

Viac o téme: AutoVýbušninaViedeňBankomatyVranie nohy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu