Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Zemetrasenie na ostrove Mindanao: Päť ľudí prišlo o život

Mindanao zasiahlo ďalšie silné zemetrasenie Zobraziť galériu (4)
Mindanao zasiahlo ďalšie silné zemetrasenie (Zdroj: SITA/ AP Photos/Williamor Magbanua)

MANILA - Päť ľudí prišlo o život a ďalšie osoby utrpeli zranenia následkom štvrtkového zemetrasenia, ktoré zasiahlo filipínsky ostrov Mindanao, informovala agentúra AP.

Otrasy s magnitúdou 6,5 zničili budovy, ktoré boli poškodené počas predchádzajúcich zemetrasení. Školy a úrady v niekoľkých mestách v okolí zasiahnutej oblasti zostali zatvorené. Hypocentrum štvrtkového zemetrasenia sa nachádzalo v hĺbke 22 kilometrov. Lokalizované bolo vo vzdialenosti 37 kilometrov západne od mesta Davao.

Mindanao zasiahlo ďalšie silné
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/ AP Photos/Williamor Magbanua)

Rozhlasová stanica DZMM informovala, že v dôsledku otrasov sa čiastočne zrútil päťpodlažný hotel v meste Kidapawan. Záchranári začali zisťovať, či sa v jeho troskách nachádzajú zasypané osoby. Materiálne škody a zranení boli hlásené aj z ďalších oblastí ostrova Mindanao. Filipínsky prezident Rodrigo Duterte žije v meste Davao. Úrady potvrdili, že prezident i jeho rodina sú v poriadku.

Mindanao zasiahlo ďalšie silné
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/ AP Photos)

Ostrov Mindanao zasiahol otras s magnitúdou 6,6 už v utorok. Vyžiadal si najmenej šesť mŕtvych a vyše 300 zranených. Zemetrasenie s magnitúdou 6,3 tento udrelo v tomto regióne aj 16. októbra. O život vtedy prišlo sedem ľudí a 215 sa zranilo. Poškodených či zničených bolo vyše 7000 budov. Filipíny často sužujú zemetrasenia vzhľadom na ich polohu v tzv. Ohnivom kruhu, ktorý je zónou silnej seizmickej a vulkanickej činnosti, obkolesujúcou Tichý oceán. V roku 1990 otrasy s magnitúdou 7,7 usmrtili na severe tejto ostrovnej krajiny takmer 2000 ľudí.

Mindanao zasiahlo ďalšie silné
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/ AP Photos)

Viac o téme: Zemetrasenie FilipínyOhnivý kruhMindanao
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu