Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Nešťastie pri hre s kamarátmi: VIDEO Chlapček (2) spadol do studne, záchrana trvá už tri dni

Záchrana chlapčeka si vyžiadala rozsiahlu operáciu.
Záchrana chlapčeka si vyžiadala rozsiahlu operáciu. (Zdroj: Youtube/NDTV)

BRATISLAVA - Rozsiahla operácia na záchranu dvojročného chlapčeka, ktorý v indickom štáte Tamilnádu spadol do úzkej studne, vstúpila už do tretieho dňa. Sujith Wilson sa pôvodne zasekol v hĺbke 10 metrov, postupne však padá čoraz nižšie, pričom studňa je hlboká až 180 metrov.

Záchranári k nemu pumpujú kyslík, pre vrstvy bahna však nedokážu odhadnúť jeho zdravotný stav, v určitom momente však zachytili jeho dýchanie. Do opustenej studne spadol v piatok, keď sa hral s kamarátmi. Informuje o tom britská BBC.

"Vzhľadom na to, že počiatočné pokusy vytiahnuť ho pomocou lana zlyhali, od soboty hĺbime približne meter širokú jamu paralelnú s vrtom. Práce postupujú pomaly, pretože musíme vŕtať cez 30 stôp (9,1 metra) hrubú skalu a pokúsiť sa k nemu dostať cez horizontálny priechod. Celá operácia môže trvať ešte 12 alebo viac hodín," uviedla šéfka regionálnych záchranárov Rekha Nambiarová. Problémy záchranárom spôsobuje aj tvrdá zem. Pôvodne sa nachádzal v hĺbke desať metrov, ale neskôr klesol nižšie a v súčasnosti je viac ako 25 metrov hlboko.

"Bohužiaľ, vzhľadom na to, že skĺzol nižšie, je ponorený v blate. Pomocou kamery vidíme len jeho dlaň a prsty. Dúfame len, že našiel nejakú vzduchovú bublinu... situácia je zlá, ale robíme, čo môžeme," dodala Nambiarová.

India oslavuje v týchto dňoch sviatok svetla Díválí a príbeh chlapca si získal širokú pozornosť na sociálnych sieťach. Za jeho záchranu sa ľudia modlia v chrámoch, mešitách aj kostoloch. V júni pritom napriek dvojdňovému úsiliu záchranárov po páde do studne zahynulo dieťa v indickom štáte Pandžáb. Ľudia preto v súvislosti s incidentmi vyzývajú na zavedenie pokút pre tých, čo nechajú odokryté studne.

Viac o téme: StudňaPádIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu