Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bitky v Oslo kvôli tureckej ofenzíve v Sýrii: Musela zasahovať polícia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/ AP Foto / Emilio Morenatti)

OSLO - Polícia v nórskej metropole Oslo zatkla v sobotu siedmich ľudí v súvislosti s násilnosťami, ktoré vypukli medzi podporovateľmi a odporcami tureckej ofenzívy v severnej Sýrii. Informovala o tom agentúra DPA.

V blízkosti tureckej ambasády v Osle sa konali v sobotu dve demonštrácie - jedna na podporu Turecka, počas ktorej účastníci pochodovali mestom s tureckými vlajkami. Opačne zameraného protestu sa zúčastnili najmä členovia kurdskej komunity, z ktorých mnohí mali so sebou vlajky kurdských Oddielov ľudovej sebaobrany (YPG).

Protestujúci z oboch táborov sa dostali do vzájomnej potyčky, po ktorej ostali dvaja ľudia zranení a dvoch zatkla polícia. Nepokoje vypukli neskôr aj v centre Osla, kde počas bitky prišlo v miestnom obchode k materiálnym škodám a strážcovia zákona zatkli troch ľudí. Polícia musela nasadiť proti výtržníkom slzotvorný plyn, pričom počas incidentu prišlo aj k použitiu hasiaceho prístroja. Po zásahu neboli hlásené žiadne zranenia.

Poškodených bolo aj niekoľko vozidiel v uliciach. Ďalších dvoch ľudí policajti zatkli za narušenie verejného poriadku krátko po tom, čo sa demonštranti podvečer rozišli.

Viac o téme: BitkyPolícia SýriaOslo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu