Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prezident ČR Miloš Zeman opustil nemocnicu po rekondičnom pobyte: Cukrovka mu vraj už odišla

Miloš Zeman Zobraziť galériu (3)
Miloš Zeman (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - Prezident ČR Miloš Zeman v nedeľu opustil Ústrednú vojenskú nemocnicu v Prahe, kde absolvoval takzvaný rekondičný pobyt, a odcestoval na zámok v Lánoch. Informoval o tom v nedeľu spravodajský server Novinky.cz.

V stredu má Zeman vystúpiť v Poslaneckej snemovni s prejavom k štátnemu rozpočtu, uviedol na sociálnej sieti Twitter hovorca prezidenta ČR Jiří Ovčáček. Prezidentov pobyt v nemocnici hovorca zdôvodnil aj prípravou na štátny sviatok 28. októbra, keď chce Zeman byť "absolútne fit".
Prezident ČR nastúpil do nemocnice vo štvrtok. V televízii Barrandov k svojej hospitalizácii uviedol, že vyhovel želaniu svojho ošetrujúceho lekára, riaditeľa nemocnice Miroslava Zavorala. Ubezpečil, že nejde "o nič vážneho, je to zámienka pre odpočinok." 

Miloš Zeman počas hlasovania
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)
Ovčáček počas týždňa spresnil, že prezidenta ČR v nemocnici čakajú rehabilitácie a infúzie, ktoré mu pri septembrovej návšteve nemocnice z 24. septembra pomohli. Táto "pravidelná prehliadka" sa pretiahla na osem hodín. Od riaditeľa nemocnice Zavorala sa novinári vtedy dozvedeli, že lekári nenašli "žiadne chorobné stavy" a okrem miernej dehydratácie a únavy je prezident zdravý. Zeman následne uviedol, že dostane infúzie. Prezident ČR dlhodobo pripúšťa, že trpí neuropatiou dolných končatín, horšie počuje a má nízky tlak. O cukrovke, na ktorú ho rovnako sledovali, v minulosti vyhlásil, že mu "odišla", dodali Novinky.cz. Špekulácie o zdraví 75-ročného lídra sa objavujú v posledných rokoch pravidelne v súvislosti s prezidentovou neistou chôdzou. Do popredia záujmu sa Zemanovo zdravie dostalo v roku 2018 pred jeho druhým zvolením do úradu hlavy štátu.  


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu