Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rodičia vyhodili svoje deti (2, 3) k bezdomovcom: VIDEO odporných podmienok a ohavný dôvod činu

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: YouTube/TCH)

ZÁPOROŽIE - Dvaja malí chlapci boli zachránení z tábora bezdomovcov. Trojročný Andrej a jeho mladší brat Maxim (2) strávili týždeň s tulákmi a opilcami v Záporoží na juhu Ukrajiny. Podľa tamojších médií ich tam krkavčí rodičia nechali preto, aby mali od nich konečne pokoj a mohli si odpočinúť.

Bezcitná matka nechala malé deti 11 dní bez jedla a vody: VIDEO totálneho pekla, smrť chlapčeka (†1)

„Prišiel mladý pár a požiadal, či by sme im nepostrážili deti. Chlapci boli úplne nahí a bosí. Rodičia povedali, že pôjdu do obchodu, aby si kúpili nejaké jedlo a o 20 minút sú späť. Potom odišli a viac sa nevrátili," vysvetlil ukrajinskej televízii bezdomovec Sergej (42), ktorý sa o deti staral.

Nasledujúci týždeň sa partia bezdomovcov delila o tú trochu jedla s chlapcami a údajne dávali pozor, aby im nikto neublížil. 26. augusta okoloidúca žena zbadala, že medzi povaľačmi v lesíku pri rieke sa nachádzajú dve deti, a upozornila políciu. 

Rodičia vyhodili svoje deti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/TCH)

„Mala som voľno a išla som k rieke Dneper. Hľadala som miesto na opaľovanie, keď som narazila na tábor bezdomovcov. Bála som sa, keď som videla dvoch malých chlapcov ležať na špinavých prikrývkach. Boli nahí a veľmi špinaví," vysvetlila svedkyňa Olena Taševská.

Na miesto prišli dôstojníci sprevádzaní sanitkou. Kým polícia viedla rozhovor s bezdomovcami, záchranári vyšetrili a obliekli bratov. "Deti žili ako Mowgli. Nemali šaty a pili vodu z rieky. Chlapci boli neustále hladní a hľadali potravu na najbližšej pláži, kde vyberali odpadkové koše,“ informovala policajná hovorkyňa Dina Kurnikovová.

Rodičia vyhodili svoje deti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/TCH)

Prechladnutí Andrej a Maxim skončili v nemocnici, kde im diagnostikovali podvýživu. Pediatrička z detskej nemocnice v Záporoží uviedla, že chlapci trpia vírusovými infekčnými chorobami a podvýživou. „Teraz sú slabí a sotva môžu chodiť. Poznajú svoje mená a vek. Na svojich rodičov sa vôbec nepýtajú," dodala Taisa Klimenkovová.

Polícia vypátrala a vypočúvala aj krkavčích rodičov - matku Boženu Synyškovovú (20) a otca Volodymyra Zajceva. Pár podľa médií povedal, že ich už unavuje starostlivosť o chlapcov a potrebujú si oddýchnuť. Dvojica si zarába peniaze zberom kovového šrotu a jeho predajom.

Polícia začala trestné stíhanie proti partnerom za neplnenie si rodičovských povinností. Ak budú uznaní vinnými, hrozí im až päť rokov väzenia. Tamojší úrad sociálnych vecí plánuje na Boženu s Volodymyrom podať žalobu a zbaviť ich rodičovských práv. Andrej a Maxim budú do rozhodnutia súdu umiestnení v sirotinci.

Viac o téme: DetiBezdomovciRodičia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu