Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mladík z hotela ukradol meč a v uliciach Prahy s ním útočil na ľudí: VIDEO Na polícii neskončil prvý raz

Útočník s mečom v Prahe.
Útočník s mečom v Prahe. (Zdroj: Polícia ČR, YouTube/Polícia ČR,)

PRAHA – Opitý zlodej terorizoval českú metropolu. Po ulici totiž behal s mečom bojovníka v ruke, sekal s ním okolo seba a útočil na ľudí. Polícii ho na tiesňovú linku nahlásili viacerí ľudia.

V rukách pražskej polície skončil muž, ktorý v uliciach Prahy ohrozoval seba i ľudí po tom, čo ukradol meč. „Skoro jeden a pol metra dlhým stredovekým mečom mával okolo seba a útočil na ľudí. Na miesto preto vyrazili policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktorí muža našli a za použitia donucovacích prostriedkov zadržali,“ opísal udalosť z utorka (1.10.) hovorca pražskej polície Jan Daněk.

Neskôr sa ukázalo, že muž meč odcudzil z neďalekého hotela, kde bol vystavený spolu s brnením. Šlo o cudzinca, ktorý sa k činu aj priznal. „Zadržaný 22-ročný cudzinec, našťastie, nestihol nikomu ublížiť a skončil pre podozrenie zo spáchania trestného činu výtržníctva na policajnej stanici. Ešte pred tým sa podrobil dychovej skúške a nadýchal takmer dve promile alkoholu. Pri výsluchu sa potom k činu priznal, ale neuviedol žiadny motív,“ spresnil hovorca polície.

Muža zatkli policajti po tom, ako sa na linku 158 ozvali viacerí ľudia, že v okolí Újezdu v Prahe 1 behá muž, ktorý má meč a ohrozuje s ním okolie. „V závere je nutné povedať, že ide o rovnakého muža, ktorého zadržali strážnici mestskej polície 19. septembra, keď poškodil zaparkovaný trabant na Mosteckej ulici,“ doplnil Daněk.   

Viac o téme: PrahaÚtokMeč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu