Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Matka vstúpila do sekty: Jej dcérky (†8,†10) mali byť posadnuté duchmi, zomreli hroznou smrťou v aute

Nashika Brambleová a jej dcérky Zobraziť galériu (4)
Nashika Brambleová a jej dcérky (Zdroj: San Miguel County Sheriff)

SAN MIGUEL - Žena z Colorada strávi zvyšok svojho života za mrežami po tom, čo zabila svoje dve dcéry spolu s ďalšími členmi náboženskej sekty súdneho dňa. Dievčatká boli označené za nečisté a vykázané do auta bez jedla či vody, kde zomreli na prehriatie, hlad a dehydratáciu.

Desivé pozadie smrti Davida (†9), ktorého zavraždila matka: Chcela ho priviesť do "stavu duchov"

Nashika Brambleová bola podľa agentúry AP v júli uznaná vinnou z dvoch vrážd prvého stupňa. V utorok si vypočula rozsudok, doživotný trest odňatia slobody bez možnosti podmienečného prepustenia za smrť svojich dcérok Makayly Robertsovej (†10) a Hannah Marshallovej (†8).

Makayla Robertsová
Zobraziť galériu (4)
Makayla Robertsová  (Zdroj: San Miguel County Sheriff)

Telá sestier boli nájdené v septembri 2017 v aute zaparkovanom na farme neďaleko mestečka Norwood, ktoré má iba približne 500 obyvateľov. Dievčatá zabilo teplo, dehydratácia a hladovanie. Keď ich objavili, boli už niekoľko týždňov mŕtve.

Hannah Marshallová
Zobraziť galériu (4)
Hannah Marshallová  (Zdroj: San Miguel County Sheriff)

Brambleová bola členkou náboženskej sekty. Podľa vyšetrovateľov duchovná vodkyňa skupiny Madani Ceusová z Haiti vyhlásila, že tieto dve dievčatá boli počas minulého života posadnuté nečistými duchmi a nariadila, aby boli celé dni držané v aute bez jedla a vody, zatiaľ čo ostatní čakali na apokalypsu pred zatmením slnka v roku 2017.

Ceusová sa k vine nepriznala a čaká ju súdny proces v januári. Majiteľ farmy, Frederick 'Alec' Blair, vyšetrovateľom povedal, že sa stretol so skupinou na benzínovej pumpe a ponúkol jej, že môže využiť jeho pozemok. Podľa súdnych dokumentov sa k nej čoskoro pripojil pri bývaní v stanoch a autách. Blair sa v máji 2018 priznal k tomu, že napomáhal pri trestnom čine. Má byť odsúdený 31. októbra a čelí až 12 rokom väzenia.

Horný rad zľava: Blair a Cesuová, dolný rad zľava: Archer a Idenová
Zobraziť galériu (4)
Horný rad zľava: Blair a Cesuová, dolný rad zľava: Archer a Idenová  (Zdroj: San Miguel County Sheriff)

Ďalší člen skupiny, Ashford Archer, bol v marci odsúdený na 24 rokov väzenia. Piata obvinená členka, Ika Edenová z Jamajky, bola duševne nespôsobilá postaviť sa pred súd.

Viac o téme: AutoDcéryDehydratáciaKult
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu