Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pakistan zasiahlo obrovské zemetrasenie: Počet obetí sa zvýšil na 32

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: gettyimages.com)

ISLAMABAD - Najmenej 32 mŕtvych a vyše 450 zranených si vyžiadalo zemetrasenie, ktoré v utorok zasiahlo severovýchodnú časť Pakistanu. Záchranné operácie v oblasti komplikuje prudký dážď, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na pakistanské úrady.

Silné zemetrasenie zasiahlo viaceré časti Pakistanu vrátane niektorých oblastí pakistanskej časti himalájskeho regiónu Kašmír. Otrasy spôsobili desiatky zranení a poškodili domy, obchody i cesty. Najmenej desiatka ľudí v noci na stredu zahynula v dôsledku zranení v najhoršie postihnutom okrese Mírpur, ležiacom v pakistanskom Kašmíre, čím iba v tomto regióne stúpol počet obetí na životoch na 30.

Najmenej ďalšie dve osoby vrátane jedného dieťaťa zahynuli v ďalších dvoch mestách vo východnej provincii Pandžáb. Zranenia utrpelo viac ako 450 ľudí, z ktorých takmer 150 osôb sa nachádza v kritickom stave. Zemetrasenie s magnitúdou 5,8 malo podľa pakistanského seizmologického úradu epicentrum v Pandžábe, približne 90 kilometrov juhovýchode od mesta Rávalpindí.

Americká geologická služba USGS uviedla, že magnitúda zemetrasenia bola 5,2. V Pakistane sa začali záchranné práce, do ktorých sa zapojilo aj letectvo. Záchranné operácie komplikuje prudký dážď. Prívalové dažde meteorológovia očakávajú v oblasti aj najbližšie štyri dni.

 

Viac o téme: MŕtvyZranenýZemetrasenie Pakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu