Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Počet mŕtvych po vyčíňaní hurikánu Dorian stúpol: Mnohí sú nezvestní

Hurikán Dorian sa prehnal cez Bahamy
Hurikán Dorian sa prehnal cez Bahamy (Zdroj: SITA/Al Diaz/Miami Herald via AP)

MARSH HARBOUR - Počet mŕtvych po vyčíňaní hurikánu Dorian na súostroví Bahamy v Karibskom mori stúpol z 30 na 43. V piatok večer o tom informovali tamojšie médiá a dodali, že podľa očakávania počet obetí na životoch ešte "výrazne" narastie.

Americká spravodajská televízia CNN a bahamské noviny The Tribune citovali ministra zdravotníctva Duaneho Sandsa, ktorý potvrdil nárast v počte mŕtvych. "Oficiálny počet obetí na životoch je 43, mnohí sú nezvestní a tak očakávame, že tento údaj sa výrazne zvýši," povedala hovorkyňa premiéra Huberta Minnisa, Erica Wellsová-Coxová, pre televíziu NBC News.

Dorian bol hurikánom piatej, najvyššej kategórie na existujúcej stupnici, keď v nedeľu 1. septembra dorazil na sever Bahám. A zanechal za sebou obrovskú spúšť, pripomenula tlačová agentúra AFP. Podľa humanitárnych pracovníkov OSN naliehavo potrebuje pomoc vyše 70.000 ľudí, v podstate celé obyvateľstvo bahamských ostrovov Grand Bahama a Abaco, pretože hurikán premenil domy "na triesky" a zničil ľuďom živobytie. Nezvestné sú stovky, ale zrejme až tisíce ľudí a predstavitelia ostrovného štátu Bahamy tvrdia, že konečný počet mŕtvych môže byť "šokujúci".

Viac o téme: ObeteHurikánBahamyDorian
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu