Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kábulom opäť otriasol výbuch bomby: Vyžiadal si najmenej troch mŕtvych a 30 zranených

Výbuch v Kábule si vyžiadal najmenej troch mŕtvych a 30 zranených
Výbuch v Kábule si vyžiadal najmenej troch mŕtvych a 30 zranených (Zdroj: TASR/AP Photo/Rahmat Gul)

KÁBUL - Výbuch bomby v afganskom hlavnom meste Kábul si vo štvrtok vyžiadal najmenej tri obete na životoch a 30 zranených, informovala agentúra AP.

K explózii došlo neďaleko oblasti, kde sídli americké veľvyslanectvo, misia NATO a ďalšie diplomatické misie. Hovorca ministerstva vnútra Nusrat Rahímí povedal, že bomba uložená v aute vybuchla na hlavnej ceste a polícia oblasť uzavrela. K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil. Telá obetí a 30 zranených previezli do nemocnice.

Pondelkový samovražedný bombový útok v obytnej oblasti Kábulu si vyžiadal najmenej 16 obetí na životoch a viac ako 100 zranených. K zodpovednosti sa vtedy prihlásilo hnutie Taliban. K útoku došlo niekoľko hodín po tom to, ako americký osobitný vyslanec Zalmay Khalilzad rokoval v Kábule s predstaviteľmi afganskej vlády o možnej dohode s Talibanom, ktorá by mala prispieť k ukončeniu dlhoročného konfliktu v Afganistane.

K zodpovednosti za štvrtkový bombový útok v afganskom Kábule, ktorý si vyžiadal najmenej desať mŕtvych a 40 zranených, sa prihlásilo hnutie Taliban. Radikálne hnutie uviedlo, že útok sa zameral tri vozidlá "cudzincov", ktoré chceli vojsť do prísne stráženej štvrti Šašdarak.

V nej majú kancelárie afganské silové rezorty a sídli tam americké veľvyslanectvo, misia NATO i ďalšie diplomatické misie. Podľa hovorcu Talibanu Zabíhulláha Mudžáhida odpálil bombu v aute samovražedný útočník. Hovorca ministerstva vnútra Nusrat Rahímí informoval, že bomba uložená v aute vybuchla na hlavnej ceste a zničila najmenej 12 vozidiel. Polícia oblasť uzavrela.

Viac o téme: VýbuchExplóziaBombaKábulAfganistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu