Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Českú rodinu delila od domova hodina cesty: Kolízia s kamiónom, zahynuli rodičia aj dve deti

V aute zahynula takmer celá rodina. Zobraziť galériu (3)
V aute zahynula takmer celá rodina. (Zdroj: Facebook/Krimi Hodonínsko)

SUDOMĚŘICE - Pri čelnom strete osobného auta s kamiónom zomreli ráno na ceste pri Sudoměřicach v okrese Hodonín dvaja dospelí a dvaja chlapci školského veku. Piaty cestujúci v aute, tiež školák, utrpel vážne zranenia. Informácie pochádzajú od hovorcov záchrannej služby, hasičov a polície. Všetci aktéri dopravnej nehody boli Česi, kamión aj osobné auto riadili ženy.

Päťčlenná rodina, ktorá sa v osudnú chvíľu vracala z dovolenky v Chorvátsku, mala byť len 100 kilometrov od domova. Matka troch chlapcov, z ktorých prežil len jeden, pravdepodobne dostala mikrospánok. Informoval o tom portál Blesk. Miesto, kde došlo k tragédii, sa nachádza pár kilometrov od slovenských hraníc.

Nehoda na rovnom úseku

Ranná nehoda sa stala na dlhšom rovnom úseku pred odbočkou na Skalicu okolo pol piatej. "Podľa predbežného vyšetrovania prešla vodička osobného vozidla na rovnom úseku z nezistených príčin do protismeru, kde narazila do protiidúceho nákladiaku," uviedol policajný hovorca Petr Zámečník.

Policajti hľadajú prípadných svedkov alebo majiteľov autokamery, ktorí miestom v čase nehody alebo krátko pred ňou prechádzali. Ozvať sa môžu na telefón 974 633 260 alebo priamo na linku 158.

FOTO Českú rodinu delila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Krimi Hodonínsko)

Tretí chlapec je v umelom spánku

Hovorkyňa záchrannej služby Hedviga Kropáčková potvrdila, že zomreli dvaja dospelí a dvaja chlapci. Veľmi vážne je zranený tretí chlapec. Záchranári ho uviedli do umelého spánku. "Vrtuľník ho transportoval do Detskej nemocnice v Brne," uviedla Kropáčková. Stav chlapca nechce komentovať ani polícia, ani Pavol Zara, hovorca Fakultnej nemocnice Brno, pod ktorú Detská nemocnica spadá.

Prečítajte si aj: Obrovská tragédia v Česku, čelná zrážka! FOTO Štyria mŕtvi, smrť si vzala aj nevinného chlapca (†15)

Vodička nákladného vozidla z nehody vyviazla bez zranení. Na mieste jej však poskytoval psychologickú podporu policajný krízový intervent, uviedol Zámečník.

Ide o jednu z najtragickejších nehôd tohto roku. Štyria ľudia zomreli tiež pred týždňom pri čelnej zrážke dvoch osobných áut pri Starom Jičíne. Štyri obete si vyžiadala tiež kolízia auta s vlakom na priecestí 14. júla v Černožiciach. Uplynulú nedeľu sa tragédia odohrala aj na Slovensku. Pri čelnej zrážke vyhasli životy štyroch tínedžerov. Viac sa dočítate tu.

Viac o téme: NehodaKamiónSudoměřice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu