Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Požiare v Rusku stále neustupujú: Vláda na boj proti nim vyčlení 82 miliónov eur

Obyvateľov Sibíri trápia rozsiahle lesné požiare
Obyvateľov Sibíri trápia rozsiahle lesné požiare (Zdroj: Twitter: @CopernicusEMS, @IFLScience)

MOSKVA - Takmer šesť miliárd rubľov (približne 82 miliónov eur) vyčlení ruská vláda z rezervného fondu na boj proti lesným požiarom, ktoré v posledných týždňoch zachvátili rozsiahle oblasti Sibíri. S odvolaním sa na vyhlásenie ruského premiéra Dmitrija Medvedeva o tom vo štvrtok informovala agentúra Interfax.

"Navrhujeme, aby bolo zo štátnej rezervy vyčlenených takmer šesť miliárd rubľov na hasenie lesných požiarov v niektorých oblastiach," uviedol na margo prírodnej katastrofy Medvedev. Podľa premiérových slov je najvážnejšia situácia v troch regiónoch, a to v Irkutskej oblasti, v Krasnojarskom kraji a v Jakutsku. "Práce na hasení požiarov už prebiehajú a sú pri nich nasadzované lietadlá Federálneho ministerstva pre mimoriadne situácie (MČS) a ministerstva obrany, ako aj iná technika," dodal Medvedev.

Podľa informácií ruskej služby vzdušnej ochrany lesov horí ku 8. augustu v Irkutskej oblasti 74 požiarov s celkovou rozlohou 113 526 hektárov. V Krasnojarskom kraji zaznamenali 94 požiarov na ploche 59 355 hektárov a v Jakutsku horí podľa správ služby 13 požiarov na 1 110 hektároch.
 

Viac o téme: PožiareSibír
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu