Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bomba uložená v aute spôsobila hrozivý výbuch: Najmenej 34 ľudí sa zranilo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KÁBUL - Najmenej 34 zranených si vyžiadal v stredu výbuch bomby uloženej v aute pred budovou policajnej stanice v hlavnom meste Afganistanu Kábul, informovali agentúry AFP a DPA s odvolaním sa na úrady a svedkov.

Hovorca afganského ministerstva vnútra Nasrat Rahímí podľa DPA potvrdil, že k výbuchu došlo pred vchodom do policajnej stanice. Zranených previezli do nemocníc. K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil. Podľa videozáznamov zverejnených na sociálnych sieťach bolo po výbuchu počuť streľbu. Odpálenie samovražedného atentátnika na zasiahnutie cieľa a následné nasadenie strelcov je bežná taktika vzbúrencov, pripomína AFP.

Spojené štáty a militantné hnutie Taliban sa snažia dohodnúť na prímerí ešte pred afganskými prezidentskými voľbami, ktoré sú naplánované na 28. septembra. Mierová dohoda by mala ukončiť už 18 rokov trvajúcu vojnu v Afganistane, ktorá je najdlhšie trvajúcim konfliktom, aký kedy USA viedli v zahraničí. Taliban v utorok pohrozil, že sa pokúsi prekaziť afganské prezidentské voľby a bude podnikať útoky na predvolebné zhromaždenia. Hnutie pritom varovalo Afgancov, aby sa na takýchto podujatiach radšej nezúčastňovali.

Komando afganských bezpečnostných jednotiek v noci na stredu vtrhlo do bezpečného úkrytu bojovníkov extrémistickej skupiny Daeš. Najmenej päť ľudí prišlo o život a sedem ďalších utrpelo zranenia v utorok v Kábule, po tom, ako bomba zasiahla vozidlo prevážajúce pracovníkov riaditeľstva protidrogovej jednotky, uviedla AFP s odvolaním sa na zdroje ministerstva vnútra.

Viac o téme: AutoVýbuchBombaZranený
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu