Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dráma v centre Brna: Muž strieľal z okna domu, zasiahol troch ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

BRNO - Z okna domu v centre Brna zasiahol strelec zo vzduchovky jedného muža a dve ženy. Nikto z postrelených neutrpel vážnejšie zranenia. Strážnici na základe výpovedí odhadli byt, z ktorého niekto diabolky vypálil. Prípadom sa už zaoberajú štátni policajti, informuje v utorok český portál iDNES.cz.

Na policajnú hliadku sa v pondelok obrátil 78-ročný muž na Křídlovickej ulici v centre Brna. Keď odpočíval na betónovej zábrane pri okraji chodníka, dostal vraj zásah do chrbta. "Strážnici mu ošetrili drobnú krvavú ranu a hneď sa vydali k domu, odkiaľ muž začul výstrel," povedal hovorca brnianskej mestskej polície Jakub Ghanem.

Pri dome mestskí policajti zbadali 46-ročnú ženu, ktorá vystupovala z auta, držala sa za zadok a pokrikovala smerom k jednému z okien. "Hliadke podala zo zeme diabolku, ktorou ju niekto podľa jej slov zasiahol, keď stála chrbtom k domu. Žiadne zranenia ale, našťastie, neutrpela," opísal situáciu Ghanem.

Keď mestskí policajti hľadali byt, z ktorého strely vychádzali, oslovila ich ešte 55-ročná žena, ktorú údajne diabolka trafila už minulý týždeň. Prípad následne odovzdali štátnej polícii pre podozrenie z trestného činu. "Prípad riešime ako výtržníctvo neznámeho páchateľa," uviedol policajný hovorca David Chaloupka.

Viac o téme: StreľbaBrno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu