Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Matka sa bála sa o syna (7) s autizmom: FOTO Jeho prvá sólocesta lietadlom dopadla celkom inak, ako očakávala

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

LAS VEGAS – Keď mal Landon Bjornson (7) po prvý raz sám letieť za svojím otcom do Oregonu, jeho matka Alexa sa obávala, ako cesta dopadne. Landon je totiž vysokofunkčný autista a cestovanie preňho predstavuje značný stres.

Matka nevedela, ako sa bude Landon správať ponechaný sám na seba, napísala mu teda lístok a požiadala ho, aby lístok v lietadle odovzdal pasažierovi, ktorý bude sedieť vedľa neho. Lístok vysvetľoval, že Landon má vysoko funkčný autizmus a možno sa bude ustavične vypytovať: “Ešte tam nie sme?” Priložila tiež desať dolárov pre spolusediaceho, ktorý by umožnil jej synovi cítiť sa bezpečne a pohodlne.

“Rozmýšľala som, ako to urobím, aby ten, kto bude sedieť vedľa Landona, nemal pocit, že ho chlapec obťažuje, ale aby sa mu skôr pokúsil uľahčiť dlhý let,” povedala Alexa portálu CNN.

Vedľa Landona si napokon sadol Ben Pedraza, ale nepotreboval nijakú hotovosť, aby si spolu s Landonom vychutnal skvelý let. Vo štvrtok vzlietli z Las Vegas do Oregonu.

„Rozprávali sme si vtipy a po chvíli ma Landon požiadal, aby sme nežartovali o otcoch,“ povedal Pedraza pre CNN. Na konci letu sa s Landonom odfotil a poslal foto Alexe s upokojujúcou správou.

 

Matka sa bála sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

„Váš syn sa niekoľkokrát spýtal, či tam ešte nie sme, ale inak bol skvelý spoločník. Zahrali sme si niekoľko rúnd hry Papier-kameň-nožnice. Máte úžasného syna a vy ste úžasná mama. Ďakujem za hotovosť, ale nebola potrebná, preto som ju na počesť vášho syna venoval nadácii Spoločnosť pre autizmus.“

Viac o téme: LetBenLas VegasOregonAutista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu