Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Motorkári o vlások unikli smrti: VIDEO Keď uvidíte, čo sa na nich vyrútilo z lesa, aj vy by ste sa báli

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/Artistic Vision)

NAI DILLÍ - Na sociálnych sieťach sa objavilo video, ktorého aktérom by si pravdepodobne neželal byť nikto z nás. Dvojici na motocykli sa totiž podarilo na kameru zachytiť, ako sa na ňu vyrútil z lesa tiger a jeho plány nevyzerali byť veľmi mierumilovné. Našťastie pre účastníkov adrenalínovej udalosti nebolo zviera dostatočne rýchle, aby ich dobehlo, a tak svoj útok po pár sekundách vzdalo a zmizlo v poraste na opačnej strane cesty.

Študentka (†21) sa plavila na výletnej lodi: V exotickom raji došlo k útoku, smrť pred očami rodiny

Podľa portálu Daily Mail došlo k incidentu na okraji Národného parku Nagarhole na juhu Indie, ktorý je domovom 72 bengálskych tigrov. Hrozivé zábery ukazujú, ako sa predátor zrazu vyrúti z lesa, keď okolo neho prechádza motocykel a snaží sa dostihnúť. Vyzerá to, že sa snaží zachytiť zadné koleso, čo sa mu však nepodarí a po chvíli svoj márny boj vzdá. Bleskovo zabočí a zmizne späť v lese.

Motorkári o vlások unikli
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Artistic Vision)

Začiatkom tohto roka jeden z tigrov v parku usmrtil troch ľudí, vrátane 28-ročného mladíka a 60-ročného muža. V roku 2015 zabil tigrí samec dvoch farmárov. Jedným z nich bola aj žena, ktorá pásla dobytok. V roku 2013 miestne médiá uviedli, že v parku a susednom Bandipure boli zabití štyria ľudia.

Pracovníci sa vo všetkých prípadoch snažili útočníka chytiť a potom ho buď zastrelili alebo rozhodli o jeho premiestnení do zoo. Pri posledných incidentoch tiger údajne útočil preto, lebo bol zranený a nedokázal si tak zaobstarať zvyčajnú korisť.

Bengálsky tiger patrí medzi ohrozené druhy. Jeho prirodzené prostredie je veľmi roztrúsené kvôli prítomnosti ľudí a táto veľká mačka žije len v malých oblastiach naprieč Indiou, Bangladéšom, Nepálom, Bhutánom a Mjanmarskom.  

Viac o téme: IndiaMotocykelTigerMotorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu