Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Študentka (†21) sa plavila na výletnej lodi: V exotickom raji došlo k útoku, smrť pred očami rodiny

Jordan Lindseyová Zobraziť galériu (3)
Jordan Lindseyová (Zdroj: TASR/AP/Julian Oliphant, GoFundMe)

BAHAMY/WASHINGTON - Jordan Lindseyová z mesta Torrance v americkom štáe Kalifornia sa plavila so svojimi rodičmi na výletnej lodi a užívala si krásy dovolenky. Jedna zo zastávok sa konala v blízkosti ostrova Rose Island v severnom Atlantickom oceáne, kde mladá študentka využila možnosť šnorchlovania. Pobyt vo vode sa jej však stal osudným, keď ju v stredu popoludní napadli až tri žraloky. Následkom útoku podľahla.

Češka, ktorá prišla o manžela pri útoku žraloka, prehovorila: Slová, z ktorých mrazí

Loď zastavila výletníkom, aby sa mohli nielen šnorchlovať, ale aj navštíviť známu pláž plnú divokých prasiat. Tie však už Jordan neužila, keďže podľa ABC došlo k tragickému útoku. Predátori jej odtrhli pravú ruku a dohrýzli ľavú ruku, nohy aj zadok. Vyšetrovatelia predpokladajú, že na ňu zaútočili až tri žraloky. Jej rodičia uviedli, že videli, ako sa k nej zvieratá blížia a kričali na ňu, aby ju varovali, ale nepočula ich včas. 

Keď sa študentku podarilo konečne vytiahnuť na breh, bola prevezená do nemocnice v Nassau, hlavného mesta Bahám. Bohužiaľ, tam už lekári mohli len skonštatovať smrť. „Môžeme potvrdiť, že občan USA na Bahamách podľahol zraneniam po útoku žraloka 26. júna,“ povedal hovorca ministerstva zahraničných vecí pre ABC.

Študentka (†21) sa plavila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Loyola Marymount University)

Jordanino telo má byť prevezené na pitvu a potom transportované pomocou amerického veľvyslanectva do Kalifornie. Náklady však nebudú práve malé, preto sestra obete poprosila prostredníctvom crowfundingu na internete o pomoc s pohrebnými výdavkami. Cieľová suma je 25-tisíc dolárov (cca 22-tisíc eur).

Študentka (†21) sa plavila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: GoFundMe)

„Jej meno bolo Jordan Lindseyová... veľmi nám chýba. Bola taká starostlivá. Milovala všetky zvieratá. Je to irónia, že zomrela po tom, čo ju napadol žralok,“ uviedol vo vyhlásení pre NBC jej otec Michael Lindsey.

Mladá žena študovala na Loyola Marymount University, ktorú mala skončiť v roku 2020 s titulom z​​ oblasti environmentálnych komunikácií. Svedkovia uviedli, že boli šokovaní, keď uvideli žraloky. Vyšetrovanie stále prebieha, pričom Jordan bola jedinou obeťou útoku.

„Ministerstvo cestovného ruchu v mene vlády a obyvateľov Bahám vyjadruje zármutok a hlbokú sústrasť rodine a blízkym obete stredajšieho útoku žraloka na Rose Island neďaleko ostrova New Providence," napísalo ministerstvo vo vyhlásení.

Jordanina smrť je podľa Shark Research Instutite považovaná za prvý smrteľný útok žraloka na Bahamách za viac ako desať rokov.

Viac o téme: Žralokútok BahamyJordan Lindsey
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu