Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Lakšmí už má normálny počet rúk a nôh

Lakšmí s vedúcim operačného tímu, lekárom Šaranom Pátilom.
Lakšmí s vedúcim operačného tímu, lekárom Šaranom Pátilom. (Zdroj: SITA)

BÉNGALÚR - V indickom meste Béngalúr dnes skončila 24-hodinová operácia dvojročného dievčatka, ktoré sa narodilo so štyrmi nohami a štyrmi rukami. Podľa lekárov je dieťa po zákroku stabilizované, informovala agentúra AP.

"Operácia sa podarila nad naše očakávania," povedal vedúci 30-členného tímu chirurgov Šaran Pátil. "Každý krok bol úspešný a neobjavili sa žiadne komplikácie." Malá Lakšmí zostane po odstránení nadbytočných končatín a orgánov v nemocnici ešte na pozorovanie. Jej rodina sa s ňou však bude môcť stretnúť už dnes popoludní.

Lakšmí sa narodila s takzvaným parazitickým dvojčaťom, s ktorým bola spojená v panvovej oblasti. Dvojča sa prestalo v maternici vyvíjať a Lakšmí ho "pohltila". Dievčtko nemohlo kvôli deformácii stáť ani chodiť a operácia jej má umožniť normálny život. Náklady na operáciu zaplatila nadácia nemocnice, pretože rodina dieťaťa si to nemohla dovoliť.

V dedine, kde sa Lakšmí narodila, ju ľudia považovali za prevtelenie štvorrukej hinduistickej bohyne hojnosti, po ktorej aj dostala meno. Niektorí ľudia v dedine ju ako bohyňu aj uctievali. Rodičia Lakšmí museli skrývať pred cirkusákmi, ktorí chceli dievčatko kúpiť do cirkusu ako atrakciu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu