Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Chorváti zúria, to je ale trapas! FOTO Českí dovolenkári sa napriek zákazu vezú takmer až do mora

(Zdroj: Facebook)

TRSTENIK - Po trstenickej hrádzi tesne pri mori si dínom-dánom jazdí dodávka i český autobus. Čo tam po tom, že prírodu treba chrániť nielen pre turistov. „Ako to, že oni môžu a my nie?“ čudujú sa domáci. Tu je odpoveď.

Uplynulú sobotu sa v chorvátskej tlači objavili neuveriteľné fotografie zobrazujúce dodávku, ktorá odváža čln od mora priamo cez pláž Trstenik. Dnes sa na stránke “Denná dávka splitského neporiadku” objavila fotografia tej istej dodávky, ktorá vezie krížom cez pláž čln naspäť na more.

Nepochopiteľné. Najmä, keď sme sa dozvedeli, že dodávka s nápisom “Mis Plastike” patrí firme, ktorá na mori inštaluje ochranné siete. Hovorí sa, že dodávateľ prác "Splitska obala” mal túto inštaláciu vykonať už v máji, ale pre zlé poveternostné podmienky sa to robí až teraz. Na otázku, prečo loď nevyplávala z neďalekého prístavu Zenta, dodávateľ uviedol, že pracovníci museli prepraviť množstvo materiálu, preto prišli skoro ráno priamo na pláž, keď tam nebýva veľa plavcov, ale dodal, že upozorní pracovníkov, aby prišli s dodávkou bližšie k prístavom, odkiaľ sa tieto práce môžu vykonávať. 

Najhoršie je, že po pláži nejazdila len dodávka. Minulý víkend sa tam objavil aj žltý autobus s českou poznávacou značkou, ktorý pekne priviezol hostí priamo na pláž, a podľa svedkov zamestnanec kaviarne Cox otvoril vodičovi rampu. Hostia sa údajne potom vybrali na prechádzku do mestečka Lastovo. Domáci sú pohoršení a nechápavo krútia hlavami. Ich by miestna polícia pokutovala - a Česi môžu? Nuž, pre turistický ruch urobíme asi všetko. 

Viac o téme: AutobusDodávkaSrbsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu